Cinque terre – les cinq terres

La vie á Riomaggiore, la Dolce vita

Comme le nom dit, il y a cinq terres c’est á dire cinq villages l’une après l’autre.

Fem fiskelandsbyer ligger her på rekke og rad fra øvers til neders: Monterosso, Vernazza, Corneglia, Manarola og Riomaggiore. Dette var vårt 3. neste mål iItalia.

Beaucoup de monde se baignent á Vernazzo
Riomaggiore

Comment y aller?

Man kan komme seg til Cinque Terre enten ved å ta tog fra La Spezia, eller via sjøveien som vi valgte.

Nous avons pris un ferry-boat pour y aller. J’y ai parlé avec une femme italien colorée. Una donna di colore. Skulle jeg lært meg italiensk fort, måtte det ha vært i selskap med henne. Hun var helt herlig.

Vårt utgangspunkt var ferge fra badebyen Viareggio, syd for Cinque Terre med bytte i PortoVenere. Denne landsbyen er vel så vakker som Cinque Terre, men regnes utenom.

PortoVenere

Det var varmt i Italia i slutten av juli, gradestokken viste over 30 grader. Det anbefales derfor virkelig å ta båt på en slik dag, avkjølende og mer behagelig.

Manarola
Corneglia

Vernazzo, sett fra sjøsiden. Her gikk ikke båten inn denne dagen, på grunn av kraftig sjø. Vi gikk i land i Monterosso.

Monterosso

Etter lunsj i skyggen, og et bad på stranden i Monterosso tok vi toget videre til Vernazzo. Togene var naturlig nok stappfulle av mennesker, og det var litt i overkant med mennesker i de trange gatene.

Inne i en suvenir butikk, prøvde jeg å snakke fransk med damen som ekspederte. Hun svarte nesten helt selvfølgelig tilbake. Mange italienere her har også lært seg dette språket, da det kommer så mange franskmenn hit. «Ici il y a beaucoup de francais qui arrivent et on a appris la langue», la femme a dit.

Vårt siste stopp var i Riomaggiore, der vi tok vårt siste bad i Cinque Terre ved en nydelig «lagune» med litt mindre mennesker. Ici on se baigne dans la mer.

Gode bademuligheter i Riomaggiore

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.