Portofino e Camogli

Andre etappe av vår reise i Italia gikk med tog fra Genova til Margherita Ligure – Portofino ( ca 40 min) , og deretter med buss videre til Portofino ( 20 min). Genova er et flott utgangspunkt for å reise til både Vingtemilia/ Dolceaqcua og til Portofino. Det lønner seg å bestille billetter på nettet minst en dag i forveien. Det er imidlertid mange avganger hver dag, og lett tilgjengelig.

Portofino

Første gang jeg hørte om og så hvor vakkert det er i Portofino, var via Andrea Bochelli sin konsert herfra i 2012.

Her fremfører han «Champagne» på italiensk. https://youtu.be/jI7zeFpI2dY

Champagne
Per brindare a un incontro
Con te
Che già eri di un altro
Ricordi, c’era stato un invito
«Stasera si va tutti a casa mia»

Champagne
Å skåle for et møte
Med deg
At du allerede tilhørte noen andre
Husk at det var en invitasjon
"I kveld skal alle hjem til meg"
Champagne
Porter un toast à Une rencontre
Avec vous
Que tu appartenais déjà à quelqu'un d'autre
Rappelez-vous, il y avait une invitation
"Ce soir tout le monde va chez moi"

Det er bare å slå fast med en gang. Bildene lyver ikke! Man må nesten klype seg i armen i det man står foran havnen og ser på de vakre mangefarget husene og selv opplever Portofino. Stemningen her skifter derimot etter hvor mange mennesker som til enhver tid befinner seg her. Vi ankom en halvtime før båtene med andre turister begynte å komme, og det var en stor forskjell.

Fint i havnen tidlig formiddag

På torget var det etterhvert et yrende folkeliv, og vi satt ved en kafé og observerte en stund mens vi nøyt synet av havnen og noe forfriskende i varmen. Noen hadde mer bagasje enn andre.

Fra torget gikk turen videre til utsiktspunktet på toppen med kirken Chiesa di San Giorgio. Derfra var det sti ut til Al Faro di Portofino, hvor vi igjen tok et glass i en Loungebar. Fyret kan sees på bilder tatt fra sjøsiden til Portofino, der det troner ytterst på klippene.

Chiesa di San Giorgio
Al faro di Portofino

Siste stopp og en stor bonus på dagens utflukt var den lille perlen Camogli, som ligger en 35 minutters tid unna Portofino med taxi. Her var det deilig igjen å sløve i skyggen, med noe godt å spise og drikke.

Italienerne i Camogli vet å sette pris på sine gjester.
Et bad på stranda var nydelig på ettermiddagen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.