Dolceaqcua – 1.etappe av sommerens Italia reise

Dolceaqcua- billedskjønn middelalderby i Nervia dalen

Vi besøkte denne vakre middelalderbyen inne i Val Nervia i Italia som andre mål på vår Italia reise. Byen ligger 7 km fra Vingtemilia, som ligger langs Ligure kysten ved Middelhavet.

Nice se trouve seulement 50 minutes de Vingtemilia en train et il y 2 heures de Genova. Nice befinner seg bare 50 minutter unna med tog og det ligger 2 timer unna Genova.

Les maisons typiques et les palmiers – tipiche case e palme- typiske hus med palmetrær

Vi fikk ikke besøkt Dolceaqcua for 4 år siden, da vi besøkte store deler av den franske rivieraen. Nå fikk vi endelig kommet hit, fra den italienske rivieraen med Genova som utgangspunkt. Det går tog langs hele den franske og italienske rivieraen, og enkelte er såkalte intercity tog og går betydelig raskere. Vi brukte nettstedet Trenitalia, hvor man forhåndsbestiller billetter dagen i forveien.

Middelalderbyen viste seg enda mer malerisk og vakker enn hva vi hadde forestilt oss. Det var heller ikke så mange turister her denne dagen, slik at vi fikk følelsen av ro og god atmosfære.

Beaucoup des gens parlent francais et italien. Mange mennesker snakker både italiensk og fransk, da de befinner seg så nær grensen til Frankrike. Flere jobber i Frankrike, og vice versa.

Le pont Vecchio de Monet á Musée Marmottan á Paris

Claude Monet besøkte også denne byen og malte den kjente broen Ponte Vecchio ( gammel bro), også kalt Nervia broen. Han skrev om denne broen 18 februar 1884: L’endroit est superbe, il y a un pont qui est un bijou de légèreté. På norsk: Området er fantastisk, det fins en bro der som er som en juvel av letthet.

à l’intérieur de la cité médiévale – all’interno della città medievale – inne i middelalderbyen

Dolceaqcua ble i likhet med andre lignende middelalderbyer, bygget som forsvar mot inntrengere. I dag bor det omkring 2000 mennesker i byen, og der stortrives de med sitt rolige liv. Man kan gjøre de fleste innkjøp bare 7 km unna i store handlesenter i Vingtemilia, som gjør det mindre kostbart å leve her for dyr og mennesker.

Le chien dort à l’ombre – il cane dorme all’ombre – hunden sløver i skyggen ( dormir = sove)

Ici on trouve des petits rues et des boutiques artisanales. Qui troviamo stradine e botteghe artgiane.

Det er en fantastisk atmosfære inne i byen, med trange koselige gater og håndverksbutikker.

L’une des boutiques artisanales
La mère et son fils – madre e figlio – mor og sønn

Når man har passert alle gatene, kommer man opp til borgen som troner på toppen av byen. ( il castello, le chateau) Borgen er opprinnelig fra 1200 tallet, men har vært utsatt for store ødeleggelser gjennom tidene. Den har derfor blitt restaurert flere ganger inntil gjenåpning i 2007.

Vi hadde stor glede av å besøke byen, og anbefaler andre om å legge turen innom her. Vær bare oppmerksom på at busser ikke går så ofte på søndager ( og muligens andre dager) fra Dolceaqua, og at det er nærmest umulig å oppdrive taxier her. Vi fikk til sist en koselig dame i en vinbutikk til å bestille taxi for oss, slik at vi til sist kom oss tilbake til Vingtemilia og kunne ta toget tilbake til Genova.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.