Bordeaux

Jeg hadde ikke dannet meg annet bilde av Bordeaux, enn at byen ligger i et av verdens viktigste og mest kjente vindistrikt. Det var derfor svært hyggelig å bli bedre kjent med byen på vei til og fra fransk kurs for lærere i Les Brunets. Du kan ta fly direkte til Bordeaux med Norwegian fra Oslo Gardermoen, og er fremme på under 3 timer😀

Fra vinfestivalen – fête le vin- 23-26 juin

Depuis le Moyen Age, le port de la Lune est le nom donné au port de Bordeaux du à sa forme de croissant lorsqu’il traverse la ville. Il est également représenté sur le blason de la ville. Cette partie du fleuve qu’on appelle également «la rade» possède aujourd’hui une forte activité touristique.

«La Bourse» ved havnen
,på Verdensarv listen – datert tilbake til 1700 tallet

Byen har mye interessant historie, og er kjent under flere tilnavn, bl.a: «Le port de la lune» og betyr månens havn. Dette er på grunn av at havnen er formet som en Croissant slik den ligger i byen. Den er også å finne i byens våpenskjold. Her ved elvebredden er det mye turist aktivitet, og her holdt også årets vinfestival til.

Le miroir d’eau

Foran la Bourse – børsen- finner man « Le miroir d’eau – vannspeilet, som er deilig å avkjøle føttene i på en varm sommerdag og en lekeplass for barn i alle aldre. 😅

Lieu le plus photographié de Bordeaux, entre Garonne et façade du 18e siècle, le Miroir d’Eau s’inscrit désormais dans le Patrimoine Mondial contemporain.

En av de store parkene

Det er også mulig å leie sykler, og bli med på en sightseeing med guide i byen.

Romerske ruiner

Byen har en gammel historie tilbake til Romertiden. Midt i byen finnes det rester å oppleve på nært hold.

Bordeaux Cathédral

På vår rundtur i byen kunne vi betrakte denne flotte katedralen i gotisk stil og kirkene «Église St. Michel» og Église Notre Dame.

Église Notre Dame

Bordeaux har foruten gammel historie også nye områder som er verdt et besøk, som f.eks Darwin på høyre side av elven.

Situé sur la rive-droite de Bordeaux, dans le quartier de la Bastide, cette ancienne caserne désaffectée aujourd’hui éco-réhabilitée est un des lieux les plus visités de la ville.

Dette var tidligere en militær kaserne , som nå er omgjort til et moderne område med kaféer, utstillinger og fritidsaktiviteter som yoga studioer

Fête le vin

Fête le vin

Ekstra heldige var vi også og fikk oppleve årets begivenhet: Bordeaux Fête le vin. Med vinpass kunne vi smake oss gjennom mye av hva Bordeaux har å tilby. 🍾😊

Jeg vet nå litt mer om hva Bordeaux vin er, og endel mer om byens historie. Dette er noe jeg varmt kan anbefale, og kanskje vi kan ta med oss DEG på tur?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.