Mornac sur Seudre

https://www.les-plus-beaux-villages-de-france.org/fr/nos-villages/mornac-sur-seudre/

Jeg besøkte nylig denne vakre lille byen på Frankrikes vestkyst, som er på listen med de aller vakreste småbyer i Frankrike. Den ligger ca 2 timer nord for Bordeaux, og 1 time sør for La Rochelle.

Karakteristiske hvite hus med blå skodder
Kanalen med «rorbuer.»

Dette står om byen i linken over: Ancien port de pêche et de commerce, Mornac-sur-Seudre est aujourd’hui essentiellement tourné vers l’ostréiculture et le sel produit par ses marais. Le village, typique du littoral charentais, découvre, au fil des ruelles, ses maisons aux façades blanches et volets verts ou bleus que cachent parfois les roses trémières.

Mornac Sur Seudre er en gammel handels og fiskehavn, i dag hovedsakelig kjent for sin salt og østers produksjon. Landsbyen som er typisk for Charente -kysten, åpner opp for sine små gater med hvite hus med grønne eller blå vindus skodder. Stokkeroser er å se overalt, ikke bare her men i hele denne regionen.

Vocabulaire: l’ostréiculture =østersfarm/ østersdyrking, le littoral charentais= Charente-kysten, des volets= vindusskodder, des roses trémières= stokkeroser

Les huitres = østers, servert på en av byens restauranter.

Jeg hadde aldri tidligere hatt lyst til å smake østers, men denne gangen så jeg meg nødt til å prøvesmake. Flere av oss smakte for første gang, så vi bestilte en porsjon sammen. Første smak var uten tilsetning av annen smak enn den rene østers smaken. Den smakte mest saltvann. Neste var tilsatt rødkål i vineddik og sitron, som var bedre etter min smak.

Litt skeptisk først
Smakte helt greit

2 kommentarer

  1. Du er ikke overbegeistret for østers forstår jeg. Det smakte «greit».🤣

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.